Aktivitetskalender

2023 maj

Vecka 4

mån 1
tis 2
ons 3
tor 4
fre 5
lör 6
sön 7
mån 8
tis 9
ons 10
tor 11
fre 12
lör 13
sön 14
mån 15
tis 16
ons 17
tor 18
fre 19
lör 20
sön 21
mån 22
tis 23
ons 24
tor 25
fre 26
lör 27
sön 28
mån 29
tis 30
ons 31
tor 1
fre 2
lör 3
sön 4

Heims aktiviteter är öppna för alla intresserade, oavsett om du bor hemma eller i våra fastigheter! Heim samarbetar med Folkhälsan och andra aktörer i syfte att ordna aktiviteter som ökar delaktigheten och för samman seniorer i hela regionen.

I aktivitetskalendern kan du se våra kommande händelser. Hittar du inte vad du söker? Ta kontakt med vår äldresupport om du har frågor.

Heim ordnar i genomsnitt fem bussutflykter i närregionen varje år. I besöken ingår bland annat konserter, sommarcaféer och trevliga temautfärder. Gå till aktivitetskalendern för mera information om kommande utflykter.

Vad är roligare än att handarbeta? Att handarbeta tillsammans! 

Ta med din egen stickning och ta del av gemenskapen i vårt stickkafé. Som deltagare har du också möjlighet att hjälpa andra, då mycket av det vi stickar doneras eller säljs för välgörande ändamål. Nästa stickcafé hittar du i aktivitetskalendern.

På Heims karakafé träffas vi och pratar! Samtalsämnena varierar ibland är det fritt och ibland utgår samtalet från olika teman. Platsen är Park & Plaza och Heim står för kaffe med dopp. Nästa karakafé hittar du i aktivitetskalendern. Kom med!

Boule är den populära franska motsvarigheten till att spela kula. Spelet är både spännande, roligt och lätt att lära sig! Boule spelas både inom- och utomhus vid Seniorcenter. Passar också rörelsehindrade. Nästa boulespel hittar du i aktivitetskalendern.

Pidro spelas en gång i veckan på Park & Plaza. Ta kontakt med vår äldresupport ifall du är pidrospelare och intresserad av att komma med!

Varje torsdag träffas bokcirkeln vid Park & Plaza för en skön stund av högläsning. Böckerna väljs inom gruppen. Efter läsningen diskuterar vi tankar och funderingar. Bokcirkeln är öppen för alla. Ta kontakt med vår äldresupport om du är intresserad av att delta!

På innergården vid Park & Plaza finns Heims balansbana. Balansbanan består av fyra stationer med enkla övningar för dig som vill upprätthålla balans- och koordinationsförmågan eller bara ha en skön stund av motion i den friska luften.

Saknar du sällskap på dina promenader eller tycker du att det skulle vara skönt med extra trygghet då du rör dig i stan? Ta hjälp av Heim och Folkhälsans volontärer! På tisdagar ordnas också gruppromenader som du kan hitta i vår aktivitetskalender. Kontakta äldresupport vid frågor.

Sittdans hålls onsdagar kl.10 på Emeliehemmet. Vi rör oss sittandes med skonsamma rörelser till skön musik. Välkommen med!

Kom med på lätt och rolig motion i form av stolgymnastik! Vi håller oftast till på Seniorcenter. Kolla in i vår aktivitetskalender för att hitta nästa stolgymnastik!

Nya aktiviteter för åldersgruppen 65+ planeras vid Heim till hösten. Mera information kommer snart!

Kontakt: info@heim.fi

Ordförande

Margita Lukkarinen

tel. 045 112 4477
margita.lukkarinen@heim.fi

Verksamhetsledare

Marika Kjellman

tel. 045 203 8106
marika.kjellman@heim.fi