Om Heim

– Föreningen som vill skapa hemkänsla

BAKGRUND

Heim är det nya ansiktet utåt för föreningen De Gamlas Hem i Gamlakarleby stad r.f. Efter försäljningen av Emeliehemmet år 2017 började föreningen utforska nya sätt att driva verksamheten vidare. Trots att vi inte längre driver ett hem vill vi fortsätta främja äldre personers livskvalitet samt i någon mån också erbjuda boende. Resultatet av utvecklingen är Heim.

 

Läs vår verksamhetsplan här.

 

MÅLET

Namnet Heim kommer från det regionala uttalet av ’hem’ och speglar vad man vill uppnå med verksamheten – nämligen att skapa hemkänsla, samhörighet och gemenskap bland äldre i Karlebyregionen.

 

VÄGEN DIT

För att uppnå målet finansierar och samarbetar Heim med organisationer som sätter guldkant på de äldres vardag. Det kan exempelvis röra sig om föreläsningar, utflykter och andra ledda aktiviteter på svenska samt volontärarbete och äldresupport. Våra största samarbetspartners är Folkhälsan, som idag äger och driver Emeliehemmet, samt pensionärsföreningen Vi Norrifrån.

 

Heim är visserligen inte ett boende på samma sätt som Emeliehemmet (även om föreningen fortfarande erbjuder hyresbostäder). Ändå ska medlemmarna kunna känna sig som hemma i föreningen, välkommen Heim!

 

Kontakta oss

    Den här sidan skyddas av reCAPTCHA, vilket innebär att Googles Sekretesspolicy och Användarvillkor gäller.